Nähtävää lähistöllä

Tutustu Pirkanmaan sydämeen

Tutustu vinkkeihimme ja yhdistä Eräjärven Eerolan käyntiin vaikkapa kulttuuri- ja luontoelämyksiä, kuten esimerkiksi piipahdus kuvassa näkyvään Walleniuksen Wapriikkiin (lue tarkemmin alta).

Kulttuurihelmet

Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksen Wapriikki, entinen Korkeakosken kenkätehdas, tarjoaa kulttuuri-, tapahtuma- ja hyvinvointipalveluja. Tule tutustumaan uniikkiin tehdasmiljööseen. Koe Galleria WW:n vaihtuvat näyttelyt ja sulattele kulttuurinautintoja Tee- ja kahvihuone Singerissä sekä eläydy tapahtumiin. Walleniuksen Wapriikki vuokraa myös tapahtuma-, liike- ja toimistotiloja.

Etäisyys Eerolasta 34 km

Lue lisää

Eräjärven Kivimuseo ja Viitaniemen louhos

Eräjärven kivimuseossa on laaja ja mielenkiintoinen valikoima kotimaisia ja ulkomaisia kivilajeja, jalo- ja korukiviä, harvinaisia mineraaleja sekä Suomen suurin akaattikokoelma.

Etäisyys Eerolasta 190 m

Viitaniemen avolouhokselta on löydetty lukuisia mineraaleja, joita ei ole löydetty vielä mistään muualta maailmasta. Paikka on suosittu retkeilykohde, josta voi löytää jalokiviä.

Etäisyys Eerolasta n. 10 km

Lue lisää

Eräjärven kirkko ja kirkkomuseo

Matti Åkergrenin rakentama Eräjärven puukirkko on länsitornillinen, tasavartinen ja viehättävä ristikirkko, joka on yksi suosituimpia vihkikirkkoja. Vuodesta 1974 kirkon tornin kirkkomuseossa on ollut näytteillä seurakunnan ja kiertokoulun vanhaa esineistöä sekä tietoa Matti Åkergrenista ja muista maineikkaista kirkonrakentajista.

Etäisyys Eerolasta 190 m

Lue lisää

Galleria WW

Walleniuksen Wapriikissa Juupajoella sijaitseva Galleria WW tarjoaa taide-elämyksiä huhtikuusta lokakuuhun uniikissa tehdasmiljöössä. Kuukausittain vaihtuvissa taidenäyttelyissä nähdään veistos-, maalaus-, installaatio-, media- ja valokuvataidetta. Vapaa pääsy.

Etäisyys Eerolasta 34 km

Lue lisää

Purnun Taidekeskus

Alunperin kuvanveistäjä, professori Aimo Tukiaisen (1917-1996) kesäateljeena toiminut Purnu on nykytaiteen taidenäyttelykeskus. Aimo Tukiainen kuuluu Suomen modernin kuvanveistotaiteen merkittävimpiin edustajiin, jonka tunnetuimpia monumentaaliteoksia ovat muun muassa Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas Helsingissä ja Orivarsa Orivedellä.

Etäisyys Eerolasta 12 km

Lue lisää

Kuhmalahden Taidepappila

Taidepappilan vaihtuvat kesänäyttelyt ovat herättäneet tunteita jo 40 vuoden ajan. Taidepappila on keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljee-koti, jossa hän työskentelee ympärivuotisesti. Teemu Luoto tunnetaan leppoisista eläinhahmoistaan, naamioista ja ihmishahmoista. Paikka on toiminut pappilana vuodesta 1651, jolloin Pietari Brahe lahjoitti sen papin virkataloksi.

Etäisyys Eerolasta 12 km

Lue lisää

Huvikohteet

Rönnin tanssilava

Rönnin tanssilava tarjoaa mahdollisuuden nauttia perinteisestä tanssilavatunnelmasta ja tunnetuista artisteista Längelmäveden rannalla.

Etäisyys Eerolasta 6 km

Lue lisää

Rönnin kesäteatteri

Kesäteatterin vaihtuvat näytökset tarjoavat teatterielämyksiä.

Etäisyys Eerolasta 6 km

Lue lisää

Ponimaan Eläin- ja elämyspiha

Ponimaa on taiteellinen ja persoonallinen eläinpiha, missä on paljon eläimiä ja nähtävää kaikenikäisille. Eläinpihalla voi tavata muun muassa hevosia, poneja, aaseja, vuohia, alpakoita, minipossuja, ankkoja, riikinkukkoja, kultafasaaneja ja kyyhkyjä.

Etäisyys Eerolasta 4,4 km

Lue lisää

Luontokohteet

Eräpyhä ja Nunnankirkko

Eräpyhän virkistys- ja luonnonsuojelualue sijaitsee Längelmäveden rannalla 7 kilometrin päässä Eräjärven kylästä. Eräjärven seutu on muinaisista ajoista lähtien ollut eränkäyntialuetta ja Eräpyhä on toiminut eränkävijöiden levähdys- ja pysähdyspaikkana. Siellä sijaitsee muun muassa pronssikaudella koottu pyhä kivirakennelma Nunnankirkko, jossa eränkävijät uhrasivat haltijoille. Haltijoiden voiman voi aistia tänäkin päivänä Eräjärven metsissä kulkiessa.

Etäisyys Eerolasta 6,9 km

Lue lisää

Satumainen Juupajoen Rotko

Juupajoen rotko on satumainen luontoelämys ja luonnonsuojelualue sammalhahmoineen. Se on luonnontilainen, jääkauden muovaama, jopa 30 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa joki. Alueella on useita luontopolkuja, joiden varrelta pääsee tutustumaan rotkon ainutlaatuiseen luontoon. Alueella huhutaan elelevän peikkoja, menninkäisiä, tonttuja, ja muita myyttisiä olentoja.

Etäisyys Eerolasta 34 km

Lue lisää

Hörtsänän arboretum

Vuonna 1909 perustettu historiaa henkivä arboretum on vehreä puisto satoine kasveineen Oriveden Onnistaipaleen kylässä.

Etäisyys Eerolasta 23 km

Lue lisää

Pukala

Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi. Pukalan reiteillä voi viettää rauhallisen päivä- ja viikonloppuretken patikoiden, sienestäen, marjastaen, meloen ja kalastaen.

Etäisyys Eerolasta 30 km

Lue lisää