• Eräjärven Kyläsuklaa herättää eloon kiehtovan historian. Eräjärven Eerolan valmistuttamat ja Jasmin Jämsénin suunnittelemat ja maalaamat käsintehdyt Eräjärven Kyläsuklaat kätkevät kylän kiehtovan historian. Eräjärven kylä on kautta aikain kantanut maallaan eränkävijöitä sekä tarjonnut kauniin luonnon elävöittämän rauhan tyyssijan ja luonnonrikkauksia. Eräpyhä oli jo esihistoriassa matkaavien levähdyspaikka. Niemellä sijaitsevan pronssikaudella kootun kivirakennelman, Nunnankirkon, uskottiin kätkevän aarteen. Siellä käyneet eränkävijät uhrasivat metsän ja veden haltijoille saadakseen hyvän saaliin ja kiittääkseen siitä. Haltijoihin, onnen ja runsauden tuojiin, voi tänäkin päivänä saada yhteyden. Niiden voima ulottuu kyläläisten sydämiin. Suklaaseen kerätyt lähimetsien marjat välittävät luonnon taikaa. Suklaat valmistetaan käsityönä Ylöjärvellä. Puolukkamaitosuklaat saatavilla Eräjärven Eerolan puodista sekä Oriveden ja Eräjärven kaupoista. Lue tästä Oriveden Sanomien kirjoitus suklaista sivulta 18.
  • Eräjärven Eerolan valmistuttamat ja Jasmin Jämsénin suunnittelemat ja maalaamat suomalaiset käsintehdyt Oriveden Pitäjäsuklaat kertovat Oriveden tarinaa. Ylöjärven Suklaatilalla tehdyt suklaat lumoavat maullaan ja adoilla suomalaisilla marjoilla. Suklaissa on Jasminin kirjoittama Orivesi -runo. Mustaherukkatummasuklaat ja mustikkavalkosuklaat saatavilla Eräjärven Eerolan puodissa sekä Oriveden ja Eräjärven kaupoissa niin kuin myös Eräjärven Kyläsuklaa puolukkamaitosuklaana. Puoti avoinna tilauksesta muulloin kuin kesäisin. Lue tästä Oriveden Sanomien kirjoitus suklaista sivulta 18.
  • Jasmin Jämsénin (s. 1997) esikoisrunokirja Siellä missä elävät unelmamme on omistettu tunteille ja elämän rikkaudelle. Se tuo meille uuden aikakauden kynnyksellä elämän syvemmät merkitykset perinteisen runouden keinoin. Kirjassa on Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sata tunteikasta runoa ja aforismia. Aiheina ovat henkisyys, elämä ja rakkaus.

    Jasmin Jämsén

    Jasmin Jämsén on suomalainen uuden aikakauden runoilija ja taiteilija. Hän aloitti öljyvärimaalaamisen 6-vuotiaana asuessaan Pietarissa ja runojen kirjoittamisen muutama vuosi sen jälkeen. Jasmin on valmistunut Helsingin kuvataidelukiosta ja pitänyt omia runo- ja taidenäyttelyitä ulkomailla ja Suomessa. Jasmin opiskelee Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa.
Go to Top